.

poniedziałek, 7 kwietnia 2014

Szaszłyk z wątróbki na jabłuszku.


Skewers of chicken livers.

Składniki:
8 szt. wątróbka z drobiu
8 szt. szynka szwarcwaldzka
2 cebule
1 jabłko
przyprawa Kucharek
pieprz świeżo mielony
majeranek
olej do smażenia

Wykonanie:
Wątróbki drobiowe przyprawić i odstawić na 0,5 godziny, następnie przesmażyć na patelni. Każdą wątróbkę owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej. Cebulę pokroić w plastry i nabijać naprzemiennie z wątróbką na szpikulce do szaszłyków. Szaszłyki grillować na patelni, albo pod grillem w piekarniku.
W trakcie grillowania pokrojone w plastry jabłko,  posypać majerankiem i opiec z obu stron na patelni. Obsmażone plastry jabłka rozłożyć na półmisku i podać z szaszłykami.